Pilar Moncho destaca l’execució de 13,5 milions d’euros en el mandat actual i anuncia la creació d’un gran Centre de la Mediterrània en La Marina

20 diciembre, 2018
2 mins read
  • La diputada de Turisme de la Diputació fa balanç de gestió dels exercicis 2015-2018 en un desdejuni amb mitjans de comunicació
  • El futur Centre de la Mediterrània està consignat en el pressupost de la Diputació per a 2019 amb 600.000 euros i segons Moncho “es un espai físic ideal per a Del Tros al Plat”

La diputada de Turisme de la Diputació de València, Pilar Moncho, ha destacat avui, en fer balanç de la gestió del Patronat de Turisme de València durant l’actual mandat 2015-2018, l’execució de 13,5 milions d’euros, “tres milions i mig més que en el mandat complet anterior, que revertirà en l’activació del turisme i de les economies locals en el territori valencià”.

“Hem aconseguit executar al cèntim tot el pressupost que se’ns ha consignat en cada exercici, perquè el nostre deure és optimitzar la gestió d’allò públic i ampliar la seua projecció”, ha assenyalat Moncho.

Un espai físic per a del Tros al Plat

En el transcurs de l’acte comunicatiu, celebrat en el Cub dels Comarques que el Patronat de Turisme gestiona en La Marina de València, la diputada de Turisme també ha anunciat la futura creació d’un gran Centre de la Mediterrània en La Marina, que comptarà amb la participació de València Turisme i que, en paraules de la diputada “és el lloc ideal per a donar espai físic al programa gastronòmic i turístic Del Tros al Plat”.

El futur Centre de la Mediterrània està consignat en el pressupost de la Diputació de València per a 2019 amb 600.000 euros.

Segons Pilar Moncho, “vam iniciar aquest mandat amb l’objectiu de renovar la gestió turística començant amb la creació d’una nova marca, València Turisme, per a potenciar el living valencià que ens fa únics, a partir de la reordenació i posada en valor dels recursos locals i de la creació de nous productes turístics”.

En aquest sentit, la diputada de Turisme ha detallat la prospecció de recursos en 144 municipis i 16 mancomunitats, així com la presentació en el Cub dels Comarques de 90 productes i 16 programes turístics, i la reorientació del Punt dels Comarques, ubicat al centre de la ciutat de València, al costat del Teatre Principal.

2,5 milions d’euros per a Dinamització i Governança Turística

A aquesta gestió, cal afegir “la línia col·laborativa que hem mantingut des del principi amb altres institucions i el fruit destacat de la qual és la posada en marxa d’11 plans de Dinamització i Governança Turística que, al costat de Turisme Comunitat Valenciana i les mancomunitats han injectat 2,5 milions d’euros en el territori valencià”, ha ampliat Moncho.

5,7 milions d’euros per a Turisme Intel·ligent

A més, la responsable de l’àrea de Turisme ha recordat l’èxit aconseguit amb el projecte “Connecta València” de la Diputació de València, que va resultar beneficiari de la convocatòria “Destinacions Turístiques Intel·ligents” de Red.es. El programa, dotat amb 5,7 milions d’euros, està dissenyat per un equip tècnic interdisciplinari de les àrees de Modernització, Turisme i Medi Ambient de la Diputació per a optimitzar la gestió turística i mediambiental i fer de les comarques valencianes un “Territori Intel·ligent i Sostenible”.

Finalment, Pilar Moncho i el director del Patronat de Turisme, Evarist Caselles, han destacat la labor desenvolupada en col·laboració amb agents privats i empreses turístiques locals. Per a això, “hem organitzat workshops com a punt de trobada entre més de 85 empreses de producte turístic i grans plataformes comercialitzadores i hem acudit a fires estatals i internacionals acompanyats per 60 empreses turístiques”.

Valencia Gastronómica

Jose Cuñat SEO.Fotos gastronomía,cocina, recetas, sitiología, restaurantes, chefs. Foodie, gourmetin, mealsurfing, gourman . influencer cunatjose@gmail.com

Deja una respuesta

Valencia Gastronomía 

GASTRONOMIA Valencia Gastronómica.

Gastronomía ,recetas valencianas y donde comer en Valencia Gastronomía y turismo en Valencia gastronómica – GASTRONOMIA Valencia Gastronómica.