Del Tros al Plat creix com a moviment turístic i gastronòmic en el món digital

La nova plataforma www.deltrosalplat.com  «afermarà i projectarà exponencialment el moviment turístic i gastronòmic Del Tros al Plat entre tota la societat», segons va destacar ahir la diputada de Turisme de la Diputació de València, Pilar Moncho, en l’acte de presentació del portal digital, celebrat en La Marina.

El hall de l’edifici Veles e Vents es va tenyir de verd amb Del Tros al Plat. Prop de 150 persones entre mitjans de comunicació, xefs locals, productors, distribuïdors i representants institucionals van acudir a la presentació de la web d’aquest programa, que uneix productes, productors, mercats i gastronomia per a posar en valor la cultura i el territori valencià a través de la vivència d’experiències úniques.


La nova plataforma digital naix amb l’objectiu de ser un suport viu de divulgació de la filosofia Del Tros al Plat, a més de ser un espai informatiu sobre els projectes i les accions relacionades amb aquesta iniciativa. Per a això, tracta d’acostar al públic les claus de «una forma de vida, un projecte de tots i totes, amb vocació de romandre en el temps amb el suport de tots els protagonistes: productes i productors, mercats i venedors, cuiners i cuineres, hostalers, restauradors», va insistir la diputada Pilar Moncho.

Protagonista: el territori valencià

Entre el públic assistent es trobaven el director de la Marina de València, Vicent Llorens, i cuiners i hostalers com Javier de Andrés (Grupo La Sucursal), Diego Laso (Momiji), Toni Montoliu (Barraca Toni Montoliu), Sergio Giraldo (La Sastreria-Cabanyal), Sebastián Gros (Marina Beach), Pablo Ministro (Contrapunto Les Arts), Carlos Julián (Restaurant Hospes Palau de Mar), Daniel Baño (Sierra Aitana), Néstor Oreiro (Esencia Beniferri), Nacho Romero (Kaymus/Café Madrid), Maria José Martinez (Lienzo), Raquel Cernicharo (Karak), Raúl Magraner (Bonaire El Palmar), Sebastián Romero (La Sequieta), Juan Carlos Galbis, Joan Clement, així com membres d’agrupacions de xarcuters, venedors de mercat, productors o agricultors.

Tots ells van mostrar el seu suport i col·laboració en el projecte, com a via de valorització del sector, i van gaudir de la vetlada, en la qual es van poder degustar productes Del Tros al Plat, com a pans de: massa mare, castanues, espelta i carabassa, de Jesús Machi;formatges d’autor, de Xarcuteria Manglano; vermuts ecològics de vins blancs i negres, de Bodegas Vinados; arròs melós de la varietat Sènia, cuinat per Grupo La Sucursal; licor d’arròs de l’Albufera, d’Arròs Tartana; i cafès de Cafés Granell.

«Pensa un lloc»

Després de la projecció del curt «Pensa un lloc», produït per València Turisme per a transmetre la filosofia Del Tros al Plat a través de la vivència d’experiències singulars en el territori valencià, el director del Patronat de Turisme de València, Evarist Caselles, va explicar la labor que es desenvolupa des d’aquest organisme de la Diputació per a fer tangible el programa i fidelizar al visitant del territori valencià, mitjançant la promoció d’esdeveniments, continguts i col·laboracions amb diferents col·lectius, que aposten per la singularitat i la qualitat de l’autòcton.

El projecte Del Tros al Plat, impulsat inicialment des del Patronat de Turisme de València, l’Ajuntament de València i la Conselleria d’Agricultura, va nàixer fa dos anys i al llarg d’aquest temps ha sumat nombrosos suports institucionals que han consolidat aquesta filosofia turístic-gastronòmica.

Valencia Gastronómica

Jose Cuñat SEO.Fotos gastronomía,cocina, recetas, sitiología, restaurantes, chefs. Foodie, gourmetin, mealsurfing, gourman . influencer cunatjose@gmail.com

vlcseo has 5554 posts and counting.See all posts by vlcseo

Deja una respuesta