El Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca promociona la cultura de l’arròs entre els seus participants internacionals

18 septiembre, 2018
1 min read

Dilluns era dia de celebracions. En un ambient molt més relaxat, fora de les tensions de qualsevol certamen, l’organització del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca va congregar ahir als concursants internacionals en la competició gastronòmica, que continuen a la capital riberenca, a alguns patrocinadors i col·laboradors i al mateix guanyador de l’actual edició en una jornada de germanor a El Palmar, per descobrir als paellers forasters els secrets i curiositats del conreu, la producció i la cuina de l’arròs.

L’expectació, però, no va decréixer. Desenes de mitjans de comunicació es donaren cita també este dilluns per deixar testimoni del dia 1 després de proclamar un nou campió de la Millor Paella del Món.

Raul Magraner, del Restaurant Bon Aire (El Palmar), recentment nomenat cuiner de la Millor Paella Valenciana del Món en 2018, preguntat pels mitjans presents, va reconéixer que “no hi ha una paella perfecta, nosaltres diem que la paella és una cosa viva. Sobre la marxa, et pots equivocar i fer-la mal o pots deixar-la anar i ella fer-se bona per si soles. És tot un món”.

Magraner va reiterar-se en els agraïments: “este premi no és només meu. És de tota una generació familiar que portem allí vora 38 anys. És també de la meua dona, dels meus fills i els meus nebots que som l’equip que estem al front del restaurant, un establiment que obri tots els dies de l’any per a fer paelles”.

L’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, i el regidor delegat del Concurs, Vicent Baldoví, van estar els amfitrions de la visita. Les autoritats municipals van acompanyar els participants en tot el recorregut. Juan Valero, en representació d’Arròs Tartana, marca patrocinadora del certamen i propietària de la finca que va acollir la celebració, va guiar la comitiva del certamen en una visita pel Parc Natural de l’Albufera.

Els tancats, la cria d’anguiles, el conreu de l’arròs i l’elaboració d’altres productes a partir d’esta gramínia van ser alguns dels temes que es van descobrir als visitants.

Juan Carlos Galbis va estar l’encarregat de la cuina. Els concursants van acabar degustant, com no podia ser d’altra manera, una paella valenciana i un arròs del senyoret elaborats pel mestre arrosser qui va tindre un ajudant de cuina de primera, el mateix guanyador de l’actual edició del concurs.

Valencia Gastronómica

Jose Cuñat SEO.Fotos gastronomía,cocina, recetas, sitiología, restaurantes, chefs. Foodie, gourmetin, mealsurfing, gourman . influencer cunatjose@gmail.com

Deja una respuesta

Valencia Gastronomía 

GASTRONOMIA Valencia Gastronómica.

Gastronomía ,recetas valencianas y donde comer en Valencia Gastronomía y turismo en Valencia gastronómica – GASTRONOMIA Valencia Gastronómica.