Sueca es devora en dos setmanes, amb el Firarròs i el Tasta la Plaça

Després d’una setmana intensa a la Fira i Festes de Sueca, el municipi no para d’oferir la gastronomia més local als seus visitants. El firarròs, amb milers de visitants de tot el món, tanca amb èxit la seua V edició. Durant tot el cap de setmana el Passeig de l’Estació de Sueca ha sigut un formiguer de gent que ha pogut degustar les millors tapes i arrossos a la quinta edició del Firarròs. En contra de les previsions meteorològiques, res no va mullar els plans de la fireta gastronòmica i el balanç ha estat un dels més positius d’entre les últimes edicions.

L’esdeveniment gastronòmic organitzat per la Regidoria de Turisme i amb la col·laboració de València Turisme i el Consorci de la Ribera, plenament consolidat al calendari de Fira i Festes és el complement perfecte per a tots els visitants que arriben amb motiu dels dies de festa i el Concurs Internacional de Paella Valenciana. Un total de 23.000 tiquets s’han venut durant els tres dies que ha durat la fira gastronòmica, esgotant existències i sent tot un èxit tant per als comerços com per a l’organització.

Milers de persones del municipi, de la geografia valenciana, i fins i tot de l’estranger, han pogut degustar tot tipus d’arrossos, a més d’una gran varietat de tapes elaborades amb productes típics de la localitat i preparades amb cura pels establiments participants que en esta edició han sigut: forn del Crist, Salasons & xarcuteria amb taper, la Sonata asador, Michel Café Bar, Carnisseria Fina, Carn i embotits Celda, Xocolates Xoco & Vero, Sueca Express Café, el restaurant Sequial 20 i Ca Agustí Arrosseria.
A l’oferta gastronòmica del Firarròs es va afegir la lúdica amb els diferents concerts de Carla Colombi Trio, 5 patos i Jazztabe que van ser un altre dels reclams de la fira. El diumenge es va aconseguir augmentar encara més l’èxit d’assistència d’un públic que va poder gaudir d’un matí dedicat a l’autèntica gastronomia autòctona del municipi, al coincidir amb la celebració de la final de la 58 edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana.

El Regidor de Turisme, Xavier Masó, i tot l’equip del Firarròs s’han mostrat molt satisfets pel desenvolupament d’esta iniciativa que any rere any es fa més ferma. “Vull agrair, tant als participants com a tots els veïns i veïnes de Sueca i d’altres poblacions, la grata acollida d’esta cinquena edició de la fira gastronòmica. Enguany hem volgut oferir algunes millores d’infraestructura i organització que han tingut molt bona resposta per part del públic assistent. El firarròs és un aparador únic de promoció dels nostres comerços i restaurants. Tant de bo, tots puguen entendre-ho com nosaltres i cada vegada siguem més.” ha assenyalat el regidor de Turisme, Xavier Masó.

11 edició de Tasta la Plaça

Però l’oferta gastronòmica de la ciutat no queda ahí, ja que Sueca es dóna a tastar l’oncena edició del Tasta la Plaça. El pròxim dissabte 22 se celebrarà al Mercat Central de Sueca, una nova edició del Tasta la Plaça que tornarà a reunir a milers de persones que s’acostaran a degustar un assortiment de tapes elaborades amb els productes típics de la localitat que es poden adquirir als seus comerços. L’Associació de Venedors de la Plaça conjuntament amb la Regidoria de Comerç de l’Ajuntament de Sueca, organitzen este esdeveniment que compleix este any la seua oncena edició.

Per ara hi han nou participants confirmats a esta nova cita, que seran: Carnisseria Celda, Sequial 20, Carnisseria Fina, Bar El Raconet, Bar la Plaça, el Forn del Crist, Salasons & Xarcu, Bon Gust i Bar Michel, entre d’altres que aniran incorporant-se a la llista de comerços que col·laboren en la iniciativa. Els visitants, com sempre, podran tastar una infinitat de productes, des de carns i embotits, a la fruita i verdura del terreny o els dolços més típics de la gastronomia local. Totes les degustacions seran al preu d’un euro i mig.

Xavier Masó, també regidor de Mercats i Comerç, ha explicat que el Tasta la Plaça sempre uneix sinergies amb la Mostra Internacional de Mim i este any també s’emmarca dins del programa, amb l’exposició mostra d’art de Xussa Català i Germàn Rodríguez al carrer mercat número 8 i amb l’espectacle itinerant The Batt Mobile de la companyia francesa Nomad Swing. “El nostre mercat combina la tradició culinària i gastronòmica de qualitat dels nostres comerços amb l’avantguarda dels espectacles de la Mostra Internacional de Mim. Un dels objectius principals de l’esdeveniment és transmetre als veïns i visitants la cultura del producte de proximitat al nostre mercat i fer costat als comerços de la localitat i a allò que ofereixen ” ha assenyalat Masó.

 

Jose Cuñat

Jose Cuñat SEO.Fotos gastronomía,cocina, recetas, sitiología, restaurantes, chefs. Foodie, gourmetin, mealsurfing, gourman . influencer cunatjose@gmail.com

vlcseo has 4689 posts and counting.See all posts by vlcseo

Deja una respuesta

A %d blogueros les gusta esto: