Repte superat: La Fallera aconsegueix que els valencians tinguen al seu mòbil l’emoji de la Paella

19 mayo, 2016
2 mins read

 

Ho han aconseguit. La paella tindrà un emoji i formarà part dels teclats dels dispositius electrònics, sent referència als WhatsApps de tot el món després que Unicode -consorci format per membres d’Apple, Google, Microsoft, IBM i Adobe entre d’altres- l’haja inclòs en la seua versió 9.0, per davant de les múltiples propostes que cada any debaten.

Després de la seua acceptació com a candidat el passat 30 de juliol “per raons de popularitat i per ser demanda de diverses comunitats”, al juny es certificarà oficialment que, el de la paella, serà un dels 72 nous emojis de l’any. Una vegada s’haja adaptat als requeriments tècnics del llenguatge Unicode i que cada empresa desenvolupe la seua pròpia versió, el ‘Shallow Pan of Food’ (nom tècnic del PaellaEmoji) s’inclourà en l’actualització del sistema operatiu de tots els dispositius.

És la primera ocasió en que una petició col·lectiva per incloure un nou emoji acaba materialitzant-se. Han sigut la unanimitat social i la seua acceptació global els qui han avalat la proposta, després que al desembre de 2014 s’iniciara a València el reclam per la recerca de “fer justícia amb un dels plats més coneguts del món, icona de la gastronomia espanyola i un pilar fonamental de la cultura valenciana”, segons La Fallera, responsables de la iniciativa. “Per això, des de la inscripció del disseny original, hem estat molt atents al procés i hem vetlat perquè el sentir majoritari de la societat valenciana es veiera reflectit a l’emoji”.

L’estratègia de la marca valenciana d’arròs s’ha basat en el comboi –generar aliances per multiplicar l’efecte d’una proposta-, valent-se de les xarxes socials, d’una figura com Eugeni Alemany al capdavant i de suports rellevants com el del xef José Andrés. La campanya es va iniciar amb un envit d’Alemany a l’entorn de la gala Wikipaella, demanant parlar amb Tim Cook –director executiu d’Apple- i posteriorment amb un viatge a Silicon Valley on van tindre lloc els primers contactes amb Unicode.

Més tard la missió del paella emoji va posar peu a Japó amb l’objectiu de modificar el disseny proposat per la influent plataforma Emojipedia, que representava una paella amb pèsols, gambes i pollastre. Amb el suport de Shigetaka Kurita, creador dels emojis, la iniciativa va llançar una causa -#ComboiPaellaEmoji- perquè es respectara el disseny de la paella tradicional. Va ser trending topic mundial amb 17.715 tuits i 7.886 usuaris a tot el món. Amb una audiència global estimada de 23 milions d’usuaris i 60 milions d’impressions. Va ser el recolzament definitiu.

L’aprovació de la paella com a nou emoji suposa una fita en el procés revalorador d’una de les màximes icones de la cultura valenciana. “La paella és molt més que un plat. És cultura i també és economia. Són milers els turistes gastronòmics que vénen cada any només per a tastar els nostres arrossos. I la difusió que atorgarà l’emoji de la paella és una fantàstica campanya turística internacional per al nostre país”, assenyalen des de la Fallera.

Segons Eugeni Alemany «ha sigut una experiència molt divertida i emocionant al mateix temps. Molt content per haver aconseguit una cosa entre tanta gent. Una cosa que va començar sent molt xicoteta a les xarxes i que es va anar escampant, però sense deixar mai de ser autèntica«.

#HabemusPaellaEmoji

 

Vídeo Sí, sí, sí, PaellaEmoji ya está aquí – En valencià

 

Valencia Gastronómica

Jose Cuñat SEO.Fotos gastronomía,cocina, recetas, sitiología, restaurantes, chefs. Foodie, gourmetin, mealsurfing, gourman . influencer cunatjose@gmail.com

Deja una respuesta

Valencia Gastronomía 

GASTRONOMIA Valencia Gastronómica.

Gastronomía ,recetas valencianas y donde comer en Valencia Gastronomía y turismo en Valencia gastronómica – GASTRONOMIA Valencia Gastronómica.