Recepta de l’allipebre de Catarroja

16 julio, 2018
1 min read

Catarroja és el lloc idoni per a tastar la cuina típica valenciana, atés que la gastronomia autòctona posseix un receptari tradicional amb una gran varietat de plats elaborats amb productes de l’horta i, sobretot, arrossos. La combinació d’aliments típics permet cuinar plats basats en l’arròs que són sensacionals i un plaer fins i tot per als paladars més exigents, com la paella, l’arròs amb fesols i naps o el clàssic arròs negre.

Però el plat més característic del Port de Catarroja es l’allipebre, no de bades, Catarroja té la marca registrada de “Catarroja, Bressol de l’allipebre”.

Catarroja, celebra cada mes de setembre, des de 1970, el seu internacionalment conegut Concurs d’Allipebre sempre amb la recepta tradicional:
Ingredients per a 4 persones
– 1 kg d’anguiles
– ½ kg de creïlles
– 2 dl d’oli d’oliva
– 3 dents d’all
– 1 vitet
– 1 cullerada de pebre roig
– ½ l d’aigua
PREPARACIÓ
Posem l’oli a calfar en un perol. Quan estiga ben calent, fregim els alls i el vitet.
A continuació, incorporem el pebre roig i, ràpidament, perquè no es creme, una miqueta d’aigua. Després, afegim les creïlles tallades i deixem que comence a bullir. Posteriorment posem les anguiles, netes i trossejades, i afegim aigua freda, fins que tots els condiments en queden coberts.
​Ha de coure durant 20 minuts a fi que el caldo quede ben quallat.

Valencia Gastronómica

Jose Cuñat SEO.Fotos gastronomía,cocina, recetas, sitiología, restaurantes, chefs. Foodie, gourmetin, mealsurfing, gourman . influencer cunatjose@gmail.com

Deja una respuesta

Valencia Gastronomía 

GASTRONOMIA Valencia Gastronómica.

Gastronomía ,recetas valencianas y donde comer en Valencia Gastronomía y turismo en Valencia gastronómica – GASTRONOMIA Valencia Gastronómica.