Presentació del primer Concurs de Arròs amb fesols i naps «Vila de Catadau»

14 septiembre, 2018
2 mins read

El saló de plens de l’Ajuntament de Catadau ha sigut l’escenari escollit per a la presentació de el  “I Concurs de Arròs amb Fesols i Naps Vila de Catadau”, un esdeveniment que pretén dinamitzar l’hostaleria local i promocionar les opcions turístic-gastronòmiques del municipi. El Concurs està organitzat per l’Ajuntament de Catadau i el periòdic digital  “Tus Noticias de la Ribera”. Serà el diumenge 7 d´octubre desde les 10h. a la Plaça Bosch Marín.

L’acte ha comptat amb la presència del Exm. Alcalde Hector Roig,  Berta Barberá,  Regidora de Festes, Joventut i Esports, Manuel Bono, Primer Tinent d’Alcalde i els membres de Tus Noticias de la Ribera, Herminio Crespo i Miquel Font.

La presentació començava amb Berta Barbera  ..” tots els anys  aprofitant la celebració del 9 d’octubre preparàvem a Catadau, una paella geganta, amb la finalitat de confraternizar a tots els assistents entorn d’un dels plats més elaborats en aquesta localitat. En aquesta ocasió el Consistori ha apostat per un Concurs Gastronòmic que siga capaç de  mesurar els restaurants locals a uns altres de gran nivell dins de la província valenciana. Per a açò s’ha escollit una altra de les receptes amb més arrelament en el municipi com és el Arròs amb fesols i Naps”…

Cal afegir que aquesta no és l’única iniciativa  que es duu a terme per a promocionar la gastronomia local, durant el mes de febrer se celebra també  la matança del porc, una festa on es recorda la tradició de l’especejament de l’animal als assistents i es ret homenatge al costumbrismo local. Aquesta celebració és el marc perfecte per a promocionar els embotits de la localitat. Es reparteixen durant la mateixa més de 2000 entrepans entre veïns i visitants.

Miquel Font ha anunciat que l’esdeveniment tindrà una participació d’entre 20 i 25 concursants, tres d’ells locals. Va comentar a més que avui dia era difícil gaudir d’aquest magnífic plat a causa de la seua llarga preparació (unes tres hores) i que esperava que amb aquest tipus d’esdeveniments es poguera convertir en un plat que formara part de l’oferta gastronòmica de la gran majoria de restaurants. Va anunciar que l’arròs que hauran de preparar els xefs el pròxim dia 7 d´octubre durant el desenvolupament del concurs serà per a 15 persones, amb un quilo d’arròs, naps, fesols, xirivia, penques (cardos), porc, especialment tres manetes de porc trossejades, magre, botifarra de ceba i blanquet, cuinats amb un bon oli d’oliva i safrà en calder.

L’Alcalde ha prés la paraula per a anunciar que s’anaven a desenvolupar diverses activitats en el marc de les festes del 9 d’octubre, dos dies més tard de la celebració de l’esdeveniment i va agrair el suport de tots els festers que s’havien brindat a ajudar  en el desenvolupament del concurs. També va mostrar la seua gratitud cap a tots els mitjans de comunicació assistents pel seu recolze en  la promoció de l’esdeveniment.

Catadau és una ciutat oberta, que rep de forma acollidora a tot aquell que la visita. A més de la seua oferta gastronòmica posseeix un patrimoni arquitectònic digne d’esment com  la Plaça del Cuc ,  el Motor de San José o El Centre Catòlic Social

Valencia Gastronómica

Jose Cuñat SEO.Fotos gastronomía,cocina, recetas, sitiología, restaurantes, chefs. Foodie, gourmetin, mealsurfing, gourman . influencer cunatjose@gmail.com

Deja una respuesta

Valencia Gastronomía 

GASTRONOMIA Valencia Gastronómica.

Gastronomía ,recetas valencianas y donde comer en Valencia Gastronomía y turismo en Valencia gastronómica – GASTRONOMIA Valencia Gastronómica.